Recept - těstoviný salát s dresingem

24. března 2013 v 15:13 | Miška |  Tipy & rady, recenze
Problémy se školní jídelnou a jídlem v ní má v dnešní době problémy skoro každý. Někdo má také problémy s časem, který ho drží v pasti a on nemá možnost vyvářet složitá jídla, která zaberou minimálně tři hodiny. Jiní jsou líní vyvářet, nebo nemají takovou odvahu se pustit do jídel, která vaří naše babičky. Ráda bych vám dnes představila jednoduchý oběd nebo večeři, který si můžete zabalit do krabičky a dát si jej třeba ve škole místo ne moc oblíbeného jídla ve školních jídelnách. Příprava tohoto pokrmu vám bude trvat asi půl hodinky, takže pokud vás často tlačí čas, je pro vás toto jídlo vhodné. Navíc jej nemusíte ohřívat a dá se konzumovat i za studena. Tak tedy přeji hodně štěstí a dobrou, zdravou chuť! :)

Budeme potřebovat: majonézu, kečup, zeleninu (rajčata, salátovou okurku, papriku), šunku či jiný salám (popřípadně kousky kuřecího masa), těstoviny (já použila farfalle - těstoviny ve tvaru motýlka, mašliček), sůl, špetku cukru, majoránku a majolku.

1. Abychom zbytečně neztráceli po nakrájení zeleniny čas, dáme si rovnout vařit těstoviny, které se dají do vroucí vody a vaří se přibližně deset minut. Tento čas je ideální na to, aby když se těstoviny uvaří, byly na skus měkké a ve středu tvrdší. Já tomu s mamkou říkám Al dente.


2. Než se nám těstoviny uvaří, nakrájíme si zeleninu. Je to naprosto jednoduché. Když chcete krájet užší papriky, stačí vyříznout střed, papriku rozpulit a vysypat zrníčka. Zeleninu se snažte krájet na co nejmenší kousky. Pro ty, kteří mají citlivé zuby jako já, to bude příjemná konzumace a zelenina nebude nepříjemně velká. Šunku či jiný salám nakrájejte na kostičky.



3. Když se vám těstoviny uvaří, zceďte je (ach, jak divné slovo) a dejte je do nějaké misky, kde na chvilku vychladnout. Mezitím si připravte dresing.

4. Dresing se skládá z majonézy, kečupu, špetky cukru, soli a majoránky. (popřípadně majolky). Všechny tyto produkty smíchejte dohromady v menší mističce a následně je přidejte do těstovin spolu se zeleninou. Vše řádně promíchejte klidně i rukama, osolte dle chuti a dejte do lednice alespoň na hodinku "odstavit". Vše se krásně "proleží" a chuť bude mnohem výraznější.



Doufám, že se vám jednoduchý recept líbil. Pro mě je to zaručeně lehká, zdravá večeře za pár korun (i když v dnešní době zelenina také není nejlevnější).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | E-mail | Web | 24. března 2013 v 21:32 | Reagovat

Sakra, mám hlad. Musím vyzkoušet :-D

2 Miška Miška | Web | 24. března 2013 v 21:54 | Reagovat

[1]: Proto recepty píšu - pro hladovce jako jsi ty.:D

3 Feary Angel Feary Angel | Web | 24. března 2013 v 22:12 | Reagovat

Tak tohle miluju!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama